Een aanhanger verkopen doe je zo

  1. Home
  2. Blog
  3. Een aanhanger verkopen doe je zo

Een aanhanger verkopen doe je zo 

Je bent klaar met klussen. De verhuizing zit erop. Of misschien heb je wel een nieuwe (tweedehands) aanhangwagen gekocht. Kan allemaal. In al die gevallen staat je oude trailer waarschijnlijk in de weg. Dus je wilt je aanhanger verkopen. Slim, want je maakt er iemand anders blij mee én je houdt er zelf vaak nog wel een aardig zakcentje aan over. Maar hoe werkt dat eigenlijk, je aanhanger verkopen? 

Zo kun je je aanhanger verkopen … met succes

Een aanhanger verkopen is gelukkig helemaal niet zo ingewikkeld. In een paar stappen wisselt ‘ie al van eigenaar. Veilig en snel. Zo gaat het in z’n werk: 

1. Zorg voor de juiste papieren

Bij aanhangers van meer dan 750 kg heb je een papieren kentekenbewijs of een kentekencard met de tenaamstellingscode ontvangen. Die heb je straks nodig om de aanhanger te kunnen verkopen. Trek die lade dus eerst eens open en check of je de papieren van je aanhanger nog kunt vinden. Zo niet, dan moet je eerst een nieuw kentekenbewijs of een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen bij het RDW. 

2. Maak een advertentie op TrailerOUTLET.nl

Wil je je aanhanger verkopen? Dan zul je hem natuurlijk wel aan de man moeten brengen. Hiervoor zet je eenvoudig (en gratis!) een advertentie op TrailerOUTLET.nl. Maak een account aan, upload foto’s, voeg een beschrijving toe en plaats de advertentie. Sit back, relax en laat die kopers maar komen. Geïnteresseerden nemen vervolgens contact met je op om te onderhandelen of de aanhangwagen direct op te komen halen.

Inspiratie nodig voor het maken van een advertentie? Neem een kijkje naar een paar advertenties van andere aanhanger verkopers.

3. Schrijf de aanhangwagen over (optioneel)

Je kunt alleen je aanhanger verkopen aan iemand die minimaal 18 jaar oud is en bij een Nederlandse gemeente is ingeschreven*. Kleine aanhangers met een laadvermogen van minder dan 750 kg kun je zo overdragen. Die mogen namelijk getrokken worden met een standaard rijbewijs (rijbewijs B) waarbij de verzekering van de auto ook schade aan of door de aanhangwagen dekt.  

Zwaardere aanhangwagens van meer dan 750 kg moeten door kopers eerst op hun naam gezet worden. Zij moeten eerst de aanhanger overschrijven (kost iets meer dan een tientje) en dat gaat zo voor jou als verkoper: 

  • Je geeft de kentekencard met de tenaamstellingscode mee aan de koper 
  • De koper regelt de overschrijving bij een RDW-balie, bij een kentekenloket of online 
  • Na overschrijving krijg je van de koper een vrijwaringsbewijs waarmee je aan kunt tonen dat de aanhangwagen niet meer op jouw naam staat 

*Woont de koper in het buitenland, dan moet je samen met hem of haar naar een RDW-balie gaan om de aanhangwagen aan te melden voor uitvoer. Zij regelen dan de rest. 

4. Doe een final check

Better safe than sorry, dus check of je het afgesproken bedrag hebt ontvangen op je rekening. Heb je een aanhanger van meer dan 750 kg verkocht en heb je na het overschrijven een vrijwaringsbewijs gekregen? Check dan ook Mijn RDW of de aanhanger inderdaad niet meer op jouw naam staat. Is dat wel het geval, dan blijf jij namelijk verantwoordelijk voor alles wat er komt kijken bij het hebben van een aanhangwagen of trailer. 

5. Sluit de deal!

Alles in orde? Mooi! Dan kun je met een gerust hart je trouwe aanhanger nieuw onderdak geven. Op die manier heb je weer ruimte voor die nieuwe, tweedehands aanhangwagen en een deel van de kosten terugverdiend! 

Ook je aanhanger verkopen? 

Wil je ook veilig en snel je aanhanger verkopen? Maak dan een gratis account aan op bij TrailerOUTLET, de online marktplaats van Europa voor trailers en aanhangwagen. 

  • Gratis adverteren 
  • Betrouwbare kopers 
  • Particulieren & professionals 
  • Makkelijk geregeld 

Registreer je nu! 

Menu