Geremde aanhangwagens

Geremde aanhangwagens zijn aanhangwagens die zijn voorzien van een oplooprem op de dissel. De oplooprem is het onderdeel waaraan de handrem bevestigd is en dat op de dissel van de aanhanger gemonteerd is. Een geremde aanhanger beschikt dus zelf over de mogelijkheid om te remmen wanneer de trekkende auto ook remt.

Geremd of ongeremd?

Wil je graag een nieuwe of tweedehands geremde aanhanger tot 750kg kopen? En heb je daarbij voldoende aan een klein tot middelgroot exemplaar? Dan is een aanhanger tot 750kg perfect voor jou. Deze aanhanger mag je gewoon besturen met een rijbewijs B. Daarnaast is deze aanhanger zeer wendbaar en flexibel. Ook perfect voor beginners dus! De 750 kilo staat voor het maximale gewicht van de aanhanger plus lading. Binnen ons aanbod van tweedehands aanhangwagens tot 750kg. Maak je keuzen uit enkelassers en dubbelassers.

Hoe werkt een oplooprem?

De werking van een oplooprem is eenvoudig. Wanneer het trekkend voertuig remt, wil de aanhanger eigenlijk doorrijden, hierdoor drukt de dissel van de aanhanger tegen de auto. Dit wordt oplopen genoemd. Om te voorkomen dat de aanhanger een te hoge snelheid behoudt in tegenstelling tot de auto, treedt de oplooprem in werking. De oploopremschuifbuis duwt tegen de remstang die in verbinding staat met de remkabels, die naar de wielen leiden. Deze duwbeweging zorgt er dan voor dat het wordt omgezet in een trekbeweging naar de remstang en uiteindelijk ook naar de remkabels die naar de wielen leiden. Op deze manier wordt de aanhangwagen geremd. Bij een goed afgestelde oplooprem merk je niets van het remproces van de aanhanger.

Oplooprem

Voordelen geremde aanhangwagen

Het kiezen voor een geremde aanhanger heeft zo zijn voordelen. Zoek je naar veiligheid? Kies dan voor een geremde aanhanger, doordat de aanhanger een eigen rem heeft heb je een kortere remweg bij een noodstop. Daarnaast is deze rem ook als parkeerrem te gebruiken, makkelijk voor bij het parkeren. Als laatste kan je bij geremde aanhangers kiezen uit grotere laadvermogens.

Wettelijke eisen aanhangwagens

De wettelijke eisen van een geremde aanhanger verschillen van die van een ongeremde aanhanger. Voor aanhangwagens boven de 750 kg is een keuring verplicht. Dit is van toepassing voor zowel ongeremde als geremde aanhangers. Deze aanhangwagens moeten bovendien voorzien zijn van een eigen kentekenplaat. De RDW voert de keuring uit en levert het kenteken indien goedgekeurd. Meer informatie nodig over de keuring bij RDW? Lees hier meer.

Geremde aanhangwagens bij TrailerOUTLET.nl

Bij TrailerOUTLET.nl hebben we een groot aanbod aan geremde aanhangers. Ga naar de aanbod pagina en filter bij carrosserie op “Geremd”. Wil je een aanhanger met een laadvermogen van meer dan 1500 kg? Ook deze filter kan je instellen binnen de zoekmodule. Zo vind je snel de perfecte aanhanger voor jou.

Menu