Nieuwe of tweedehands aanhangwagen enkelas

Nieuwe of tweedehands aanhangwagens met één as worden voornamelijk gebruikt voor het vervoeren van lichte tot middelzware ladingen. De enkelas aanhanger is het meest bekende, en meest gebruikte, type aanhangwagen. Je kunt deze aanhanger al met een Rijbewijs-B besturen! Dit model aanhangwagen is met zijn standaard chassis en vaste bak dan ook niet voor niets al meer dan 30 jaar lang de meest verkochte aanhangwagen. Enkelas aanhangwagens hebben vaak een gunstige prijs en door de veelzijdigheid kun je er alle kanten mee op!

Voordelen van een enkelasser

Enkelas aanhangwagens zijn gemakkelijk te manoeuvreren. Een aanhangwagen met enkele as heeft maar 2 wielen en biedt hierdoor minder weerstand en is hierdoor gemakkelijker te verplaatsen. Een aanhangwagen met dubbele as heeft daarentegen 4 wielen en biedt meer weerstand. Doordat een enkelas aanhanger makkelijker te verplaatsen is, is het ook makkelijker om te parkeren. Daarnaast is een enkelas aanhanger ook nog goedkoper in onderhoud dan een aanhanger met een dubbele as. Dat maakt de enkelasser perfect voor iedereen!

Het laadvermogen van een enkelasser

Een nieuwe of tweedehands enkelas aanhanger is perfect voor lichte lading. De aanhangwagen kan dus minder zware goederen vervoeren dan een aanhangwagen met een dubbele as. Dit komt doordat het totale gewicht gedragen moet worden door één enkele as. Maar vergis je niet in de kracht van de enkelasser! Er zijn namelijk enkelas aanhangers die tot wel 1350 kilogram kunnen dragen. En de aanhangwagen zelf is licht dus blijft er meer gewicht over voor de lading.  

Geremde of ongeremde enkelas aanhangwagen?

Handig om te weten is dat een ongeremde aanhangwagen wettelijk gezien een maximaal totaalgewicht van 750 kilogram mag hebben. Dat is inclusief het gewicht van de aanhanger zelf. Het maakt hiervoor niet uit de aanhangwagen een enkele of dubbele as heeft. Voor geremde aanhangwagens gaat deze regel niet op. Geremde enkelassers mag je beladen met het aantal kilo’s dat de constructie kan dragen. Maar let op! De aanhanger heeft dan ook een eigen kentekenplaat nodig!  

Waarom een tweedehands aanhangwagen enkelas? 

Een tweedehands aanhangwagen enkelas is natuurlijk goedkoper dan een nieuwe aanhanger. Een nieuwe aanhangwagen kan een behoorlijke investering zijn, zeker als je een aanhanger zoekt voor incidenteel gebruik. Veel bedrijven vervangen hun aanhangwagen binnen 4 tot 5 jaar, terwijl een tweedehands aanhangwagen enkelas gemiddeld wel 20 jaar meegaat. Hierdoor zijn er dus veel tweedehands aanhangwagens enkelas op de markt die nog vele jaren mee kunnen. Pak je volgende topdeal op TrailerOUTLET! 

Menu